Bolla Barbara – természetgyógyászat, aromaterápia

Funkcionális táplálkozási tanácsadás

 

 

 

 

 

 

Időtartam: 90 perc                 Ár: 10 000 Ft

 

 

A funkcionális szemlélet az emberi szervezet egészét helyezi a figyelem középpontjába, szemben a hagyományos szemléletek szerv- és tünetorientált megközelítéseivel.  Személyre szabott egészségfejlesztési szemléletet, amelyben a hangsúly nem az egyes állapotok tüneteinek kezelésén nyugszik, hanem áthelyeződik az ok-okozati összefüggések feltárására azok természetes módszereken alapuló, táplálkozási és életmód terápiával történő megváltoztatására.

funkcionális táplálkozás nevében hordozza a választ a fent feltett kérdésre: a szervezet működképességének –funkcióinak – helyreállítása a célja.  Szervezetünk akkor működik tökéletesen, ha egyensúlyban van,  ha ez az egyensúly felborul, diszfunkciók jelennek meg. A funkcionális táplálkozás lényege, hogy kiderüljön, mi az, ami rendezetlenül működik a szervezetünkben és a kialakult egyensúlyhiányt visszafordítását támogatja megfelelő táplálékkal, életmóddal.

Az étkezés az egészség egyik alapvetése, a helytelen étrend számos probléma forrása lehet. Az egészséges működéshez a szervezetnek valódi táplálékra van szüksége, vagyis olyan ételekre, amelyek tartalmazzák a szervezet számára szükséges tápanyagokat, minél természetesebb formában. Ezek a tápanyagok a szénhidrátok, zsírok, fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, rostok, fitotápanyagok.  Ha már valódi táplálékot veszünk magunkhoz, természetes, hogy minden olyan ételféleséget kerülünk, amely nem tartozik ebbe a kategóriába, tehát semmi olyat nem fogyasztunk, ami gyulladást, betegséget okoz és terheli a szervezetet.

Amikor a testünknek olyan táplálékot adunk, amelyet valóban képes hasznosítani, akkor nem csak fenntartjuk a szervezet egyensúlyát, a benne zajló folyamatok harmonikus működését és csökkentjük minden táplálkozással összefüggő betegség kialakulásának esélyét. A hatás sokkal globálisabb, egész működésünk pozitív irányba változik testi és pszichés szinten is: energikussá válunk, közérzetünk javul, kiegyensúlyozottak, koncentráltak, életteliek leszünk, jól fogunk aludni és nem küzdünk súlyproblémákkal.

A funkcionális táplálkozás nem egy általános, mindenki által ugyanúgy használható rendszer, mivel minden ember egyéni az alapján, hogy milyen betegséggel, egészségi állapottal, étkezési szokásokkal és életvitellel rendelkezik. Ez a megközelítés figyelembe veszi az egyedi jellemzőket és holisztikus szemlélettel közelít a problémához, így a táplálkozásra és életmódra vonatkozó ajánlások személyre szabottan történnek.

A funkcionális táplálkozás valódi életmódváltás, amely megfelelő alapokra helyezve olyan táplálkozási elveket tanít meg nekünk, amelyek a legideálisabbak számunkra ahhoz, hogy egészségesek és fittek legyünk – életünk végéig.